Handboekbindatelier "De Pinguïn"

Spiraalgebonden boeken

Spiraalgebonden boeken

Prijslijst spiraalbinden (prijzen incl. BTW)
Prijs Prijs p.st.
Spiraal: doorsnede en kleur Incl. binden Losse spiraal
Color Coil 8 mm - blauw (ong.46 vel ) € 2.85 € 0.40
Color Coil 12 mm - blauw (ong.86 vel ) € 3.55 € 0.60
Color Coil 16 mm - blauw (ong.125 vel ) € 4.20 € 0.80
Color Coil 20 mm - zwart (ong.155 vel ) € 4.90 € 1.00
Color Coil 32 mm - zilver (ong.280 vel ) € 8.50 € 1.75

Een luxe band is niet altijd de meest aangewezen bindwijze voor boeken. Zaken als verslagen, rapporten etc. moeten vaak wel bij elkaar gehouden worden, maar het binden mag niet teveel kosten.
Hiervoor heeft Handboekbindatelier "De Pinguïn" een zeer goede snelbindmethode met de zgn. Color Coil spiraal. Deze helder gekleurde spiraal van kunststof is zeer stevig en gaat niet los.

Deze spiraal vrolijkt al Uw drukwerk op!

De spiralen zijn ook los te koop om zelf mee aan de slag te gaan. Ideaal b.v. voor scrapbookers.
Ze worden geleverd met een lengte, die iets langer is dan A4-lengte (50 windingen). Maar ze kunnen op elke lengte afgeknipt worden.
Ze zijn gemaakt voor de gatsverdeling 4:1 (dwz. 4 gaatjes op 1 inch = 47 gaatjes op een A4-lengte). Echter door de veerkracht van de spiralen is het soms mogelijk de spiraal ook voor een andere gats-verdeling te gebruiken.

Voor mogelijkheden en prijzen zie de prijslijst hierboven.

De spiraal kan soms ook uitkomst bieden bij slechtgebonden boeken uit de boekhandel.

De gebruikte bindmethode (ook wel 'lumbacken' genoemd = losse blaadjes, die alleen op de rug gelijmd zijn), waarmee dit soort boeken in de boekhandel komen, komt voort uit oogpunt van een geringe kostenbesparing, maar zorgt in feite voor een onbruikbaar produkt, omdat bladen zeer gemakkelijk loslaten. Soms al bij een eerste lezing.
Het resultaat is dat veel nieuwe boekeigenaars erg teleurgesteld worden. Ze hebben een boek gekocht, waar ze zich op verheugd hebben en graag willen gebruiken en/of lezen en blijven zitten met een onbruikbare stapel bladen.
Is er een ruime marge in de rug, dan kan de boekbinder het boek naaien en vervolgens verder goed afwerken, maar steeds vaker worden de boeken in de rug wel heel erg krap afgesneden, waardoor naaien niet meer mogelijk is.
In dit soort gevallen kan de spiraal uitkomst bieden. Alle bladen van het boek worden losgehaald en van een bindspiraal voorzien. Het grote voordeel is, dat het relatief goedkoop is en ook erg functioneel: het boek kan fantastisch mooi vlak open liggen.